donderdag 12 mei 2016

de bedoeling

Wanneer je begint aan een nieuw avontuur, aan nieuwe uitdagingen, is het maar goed dat je geen idee hebt wat het met zich mee brengt. Het is goed te weten dat je ergens op af gaat en een doel hebt dat je helder voor ogen staat. Het is goed dat je weet dat je het ergens voor doet, al weet je nog niet hoe je die weg ertussen in aflegt. En dat is maar goed ook, anders zou je je misschien wel twee keer bedenken, voor je de stap voorwaarts zet.
De organisatie van iets nieuws gaat niet vlekkeloos. Al is het eerder gestelde doel nog steeds voor ogen en worden er wat hindernissen genomen om uiteindelijk te komen waar het in het begin om te doen was. Het plaatje wordt al telkens meer completer en completer. Precies zoals we ons hadden voorgesteld. Gezellig, waardevol en warm. De hindernissen onderweg, stellen ons scherper. Ze laten ons weten dat we goed doordacht aan het werk moeten zijn, omdat we anders simpelweg afdwalen en het doel uit het oog kunnen verliezen.
Rechtdoor, soms een slingerweg of een zijstraat, om vervolgens weer op de hoofdroute uit te komen. Het is een beetje meanderen op de koers. Om er soms nog op uit te komen, dat wat er in de tussentijd gebeurt, all part of the deal is. Om het zo te zien, is een verrijking, want de weg ernaar toe is minstens zo belangrijk als het doel op zich.
Het maakt niet uit welke situatie je neemt, of het nou organiseren is van goede zorg, of het dagelijkse draaiende houden van je gezin, of het opzetten van een nieuw initiatief. Het is goed om af te stemmen wat de bedoeling is. Allen op één lijn. En wat is het dan leuk dat je vorm geeft aan iets dat er eerder niet was, maar waar iedereen blij van wordt. Hoe meer bloed, zweet en tranen, hoe beter, hoe meer vreugde over het eindresultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten